Nagenieten

Een overzicht van optredens en andere mijlpalen van Amuse Vocale

2019

Op 9 en 10 februari waren de concerten ‘Fruits of Silence’ van Amuse Vocale samen met kamerkoor Ottava uit Amsterdam. Ulrikke is dirigent van beide koren. Met medewerking van Gerrie Meijers, orgel en piano en Maria Vosjan, cello.

2018

Als afsluiting van ons project “Visioenen en Dromen‘ concerteerde Amuse Vocale op vrijdagavond
16 maart in onze ‘eigen’ concertzaal van Goede Rede, Almere. En zondagmiddag 18 maart in het knusse kerkje van Kwadijk (NH). De muzikale leiding was in handen van Ulrikke Reed Findenegg. Wouter van Belle speelde intermezzi op piano en orgel en begeleidde het koor bij verschillende stukken. Er deden 9 projectleden aan dit project!

Goede Rede

kerk Kwadijk

2017

Ulrikke Reed Findenegg
Op 18 september 2017 is Ulrikke gestart als nieuwe dirigent van Amuse Vocale. Zij zal vooral aandacht besteden aan klankvorming en samenklank.

Marien Abspoel
Op 3 juli 2017 hebben we afscheid genomen van Marien als dirigent en muzikaal leider van Amuse Vocale (sinds januari 2014). Wij hebben in die drieënhalf jaar grote stappen gemaakt in onze koorontwikkeling (muzikale expressie, techniek, e.a.) en meer complexe stukken gezongen.
Zowel in Nederland als in Frankrijk!


Kamerkoorfestival Flevoland
Op 13 mei was het eerste Kamerkoorfestival in Flevoland met 5  koren uit Swifterbant, Emmeloord, Lelystad en Almere – in Goede Rede, Almere Haven.
Amuse Vocale o.l.v. Marien Abspoel trad op met het programma ‘Muziek’. Opnames van ons optreden vind je op YouTube.

2016

Kerstconcert LICHT!
Op zaterdagavond 10 december trad Amuse Vocale o.l.v. Marien Abspoel op in Goede Rede, met intermezzi van Laura Frenkel, sopraan – Rutger Hofman, fluit en Marien Abspoel, piano en orgel.

concert-licht-10-dece-2016

Muziekreis naar Frankrijk en Concert  ‘Scènes musicales’
Van 3-7 augustus ging Amuse Vocale met 13 koorleden op reis naar de Haute Saône voor 2 workshops ‘verhalend zingen’ van dirigent Marien Abspoel en veel gezelligheid. Op 6 augustus traden we op in de église St Marie Madeleine van Grandecourt met ongeveer hetzelfde programma als in Almere, maar dan zonder blazers.

Frankrijk 2016                                              Grandecourt 2016 (foto: Adrie Kos)

Concert Scènes & Spheres

Op 25 juni traden Amuse Vocale en het blazersensemble Excelsior o.l.v. Leon Berendse samen op in Goede Rede.

Amuse Vocale 2016-2                      Amuse Vocale op studiedag in Kwadijk (foto Jeanne Valk)

2015

Onze film (november 2015):   The making of Cante Jondo

…als je meer wilt horen of zien van Amuse Vocale!

Jubileumconcert Cante Jondo

      Amuse Vocale 2015-Cante Jondo-klein

Foto: Jos van Ree

Op 14 en 15 november gaven we ons jubileum concert (in resp Goede Rede en Kogerkerk) in samenwerking met het Z.o.o. guitar duo,  onze vaste pianiste Irina Akhvlediani en het jonge Amelia trio van muziekschool Fluxus in Zaanstad. Hoogtepunt in het programma was de Romancero guitano van Tedesco voor koor en gitaar. De baritonsolo werd gezongen door Floris Visscher.


Korendag in Monnickendam

Op zaterdag 6 juni traden we op tijdens de Korendag in Monnickendam, in de Lutherse kerk. We gaven een voorproefje van ons jubileumconcert. Irine Akhvlediani begeleidde ons op de piano.

2011_06_15_01wj

2014

Concert “Memento Mori”

Op 22 en 23 november 2014 traden Amuse Vocale en het Schütz Ensemble samen op in Goede Rede en in de Zuidervermaning in Westzaan met een gevarieerd programma, waarin de koren ook een viertal nummers samen zongen. Met medewerking van Gert Jan Velders (orgel en harmonium) en Cyrille van Poucke (trompet).

flyer Memento Mori 22 en 23 nov 2014

Muziekreis naar Frankrijk – concert “Aubade en voyage”

Van 6 t/m 10 augustus 2014, maakten 11 koorleden en de dirigent (en enige aanhang) een muziekreis naar Betoncourt-les-Ménétriers, Frankrijk. Na twee workshops gaven we het concert “AUBADE … en voyage” in het kerkje van Betoncourt voor dorpsbewoners en belangstellenden.

SONY DSC

Amuse in Betoncourt-les-Ménétriers 2014 (foto: Adrie Kos)

Concert “AUBADE”

Op zondagmiddag 29 juni 2014 was ons eerste concert met Marien Abspoel als dirigent. Pianobegeleiding en solo door Irine Akhvlediani . Locatie: kerkje in Kwadijk. Er deden voor het eerst ook 5 projectleden mee aan dit concert.

kerk kwadijk

Marien Abspoel
Met ingang van januari 2014 is Marien Abspoel de muzikaal leider van Amuse Vocale!

Marien
Met veel ambitie en enthousiasme is hij met Amuse aan de slag gegaan. Door hem hebben we kennis gemaakt met super mooie muziek die wij eind juni zingen in een AUBADE!

2013

Gerard Poot
Eind augustus hebben we afscheid genomen van Gerard Poot als onze dirigent. Hij was medeoprichter van Amuse Vocale en heeft het koor van meet af aan met veel bezieling en energie muzikaal geleid.  Gerard had een geweldig fijne neus voor origineel repertoire….

Gerard Poot

 

Concert “Kort Amerikaans”
26 april 2013 in de kleine zaal van de Schouwburg, in samenwerking met Gerard Poot (muzikale leiding Amuse Vocale), Antonia Nikova-Georgieva (piano), het ensemble Semplicita, de bigband Swingband o.l.v. Ron van Kesteloo en  Paul van Vilsteren (presentatie).

2013-Kort Amerikaans

2012

“Kom mee naar buiten allemaal!”  Een ode aan de natuur…
Op 7 juli  2012 in Goede Rede, Almere Haven. In samenwerking met Ljubomir Georgiev (piano), Michelle Baaij (dwarsfluit), Ton Oudshoorn (presentatie) en Geert Smit (natuurfotografie).
2012-Kom mee naar buiten

Optreden tijdens het “Kamermuziek Festival Almere”
Op 13 mei 2012 in de tuin van Het Eksternest

2012-Kamermuziekfestival

2011

“Kerstkoren Battle”
Optreden op 18 december 2011 op Het Forum in het centrum van Almere Stad.

“Kerstconcert”
Op 17 december 2011 in kerkcentrum Goede Rede te Almere Haven.
Met medewerking van Ljubomir Georgiev en Antonia Nikova-Georgieva (piano), Michelle Baaij (dwarsfluit), “Entre Nous” (strijkkwartet en kistorgel) o.l.v. Ruben Faas, Laura van den Boogaard (sopraan) en Gertie Savelkoul (alt).

2011-Kerstconcert

Tijd voor nog een statieportret:
2011-Repetitie
Concert “Mixed Bag”
Op 21 oktober 2011 in De nieuwe bibliotheek Almere in samenwerking met Vocal Group N@meless.
Met medewerking van Ljubomir Georgiev (piano).
2011-Mixed Bag
Flevolands Korenfestival
Op 22 mei 2011 bij het Flevolands Korenfestival op 22 mei in Schouwburg Almere.

2011-Flevolands korenfestival

2010

Première!
Op 16 december 2010 vond het het eerste officiële optreden van Amuse Vocale onder muzikale leiding van Gerard Poot plaats, in het theehuis van het Ooievaarsnest te Almere Haven.
Met medewerking van  Charlotte van der Post (piano) en  Joyce Lam (dwarsfluit)

2010-Ooievaarsnest

Try-out
Op 12 december 2010 vond een try-out plaats in huize Hartsuiker van ons concert op 16 december:

2010-Huiskamerconcert
Oprichting
Op 15 oktober vond de oprichting plaats van de vereniging “Almeers Kamerkoor Amuse Vocale” bij Flevium notarissen te Dronten.
Voor diverse aangelegenheden bleek het verstandig te zijn om als officiële vereniging verder te gaan. En, omdat we hadden gemerkt dat ook andere componisten dan John Leavitt voor ons passende muziek hebben geschreven, besloten we om de naam te veranderen in “Almeers Kamerkoor Amuse Vocale”.

2009

Kerstconcert
Op 19 december 2009 hebben “The John Leavitt Singers” meegezongen in een concert met “The City Hall Singers” en het “Legendary Movie Orchestra”. Locatie: Kerkcentrum Goede Rede te Almere Haven.

2009-Kerstconcert

 

Repetitie
Op 23 augustus 2009 werd dit statieportret gemaakt:

2009-Repetitie

2008

De start
Op 13 maart 2008  zijn we als projectkoor voor het eerst bij elkaar gekomen in buurtcentrum “De Inloop” in Almere stad. Het koor van het stadhuis van Almere “The City Hall Singers” was het ‘Agnus Dei’ van John Laevitt aan het instuderen. Maar dit stuk werd door de leden te moeilijk gevonden.
De muziek was echter zo hemels dat een aantal leden van het koor samen met dirigent Gerard Poot voor zichzelf zijn begonnen om het ‘Agnus Dei’ en andere schitterende stukken van John Leavitt te gaan zingen.  We kozen de toepasselijke naam “The John Leavitt Singers”

2008-Repetitie