Nagenieten……

Een overzicht van optredens en andere mijlpalen van Amuse Vocale

2019

Concerten Nature Éternelle

Na de à capellastukken die we tijdens onze concerten in Frankrijk hebben gezongen en de daaropvolgende zomervakantie zijn we als een haas gestart met de “Haas en de Schildpad” (The Hare and the Tortoise) en nog vier van de door Bob Chilcott op muziek gezette fabels van Aesopus plùs nog een stel niet-à capella stukken. Deze werden tijdens de concerten alle begeleid door de fantastische pianist Charlie Bo Meijering.

 

Een beetje vreemd stuk (maar wel lekker om te zingen) was “Past Life Melodies” van de Australische componist Sarah Hopkins met een wonderbaarlijke didgeridoo begeleiding van Lucas Noordhoek. 

Verder heeft het tijdens de concerten nog gewaaid, geregend en geonweerd. Maar daarna ging gelukkig de zon weer schijnen.

We hebben het allemaal beleefd tijdens de concerten op 9 november in kerkcentrum Goede Rede en op 10 november in het knusse kerkje van Kwadijk.

 

Muziekreis Frankrijk

Van dinsdag 16 juli t/m zondag 21 juli 2019 waren  de leden van Amuse Vocale en hun partners op reis naar Frankrijk. Voor de derde keer.
Als centrale ontmoetingsplek, heerlijke lunches, drankjes en diners en, tussendoor onderhoudende contacten, fungeerde de tuin en het huis van gastvrouw Wilma en gastheer Hans Hartsuiker in Betoncourt-les-Ménétriers.

 

 

Workshops hebben we gevolgd in het stokoude romaanse kerkje van Grandecourt (l’eglise Ste. Marie-Madeleine, 12e eeuw) en in het knusse kerkje van Betoncourt. In het laatste hebben we vrijdag ook een optreden verzorgd. Een dag daarna zongen we in de kerk van Fouvent-les-Haut (l’eglise de l’Assomption, 18e eeuw).

Tijdens het zingen kregen we vleugeltjes. Het ging geweldig. We maakten heel wat emoties los bij onze toehoorders: de inwoners van de (omliggende) dorpen.
Geweldig. Een mooier compliment voor onze muzikale leidsvrouwe Ulrikke en het koor is nauwelijks denkbaar.
We kregen van de plaatselijke burgemeesters zelfs aanbiedingen om weer te komen zingen…
Peut-être qu’un jour…

 

foto: Paul Roodenburg

Groepsfoto bij de start van het project Nature Éternelle…

foto: Elly Peters

Concerten “Fruits of Silence”

Op 9 en 10 februari 2019 heeft Amuse Vocale samen met kamerkoor Ottava uit Amsterdam opgetreden. De concerten vonden plaats in kerkcentrum Goede Rede en in de Oranjekerk te Amsterdam. De muzikale leiding voor beide koren was in handen van Ulrikke Reed Findenegg. Gerrie Meijers (orgel en piano) en Maria Vosjan (cello) verleenden hun medewerking.

Onze muzikale helden bij Fruits of Silence….
foto: Ben Jonasse

 

 
foto: Ben Jonasse
foto: Ben Jonasse

2018

Als afsluiting van ons project “Visioenen en Dromen‘ concerteerde Amuse Vocale op vrijdagavond 16 maart 2018 in onze ‘eigen’ concertzaal van Goede Rede, Almere. En zondag-middag 18 maart in het knusse kerkje van Kwadijk (NH). De muzikale leiding was in handen van Ulrikke Reed Findenegg. Wouter van Belle speelde intermezzi op piano en orgel en begeleidde het koor bij verschillende stukken. Er deden 9 projectleden aan dit project!

 

Goede Rede
Kerkje Kwadijk

2017

Wisseling van de wacht

Op 3 juli 2017 hebben we afscheid genomen van Marien als dirigent en muzikaal leider van Amuse Vocale (sinds januari 2014). Wij hebben in die drieënhalf jaar grote stappen gemaakt in onze koorontwikkeling (muzikale expressie, techniek, e.a.) en meer complexe stukken gezongen.
Zowel in Nederland als in Frankrijk!
Op 18 september 2017 is Ulrikke gestart als nieuwe dirigent van Amuse Vocale. Zij zal vooral aandacht besteden aan klankvorming en samenklank.

 

Kamerkoorfestival Flevoland
Op 13 mei 2017 was het eerste Kamerkoorfestival in Flevoland met 5  koren uit Swifterbant, Emmeloord, Lelystad en Almere – in Goede Rede, Almere Haven.
Amuse Vocale o.l.v. Marien Abspoel trad op met het programma ‘Muziek’. Opnames van ons optreden vind je op YouTube.

 

foto: Nico Nooij
foto: Nico Nooij

2016

Kerstconcert LICHT!
Op zaterdagavond 10 december 2016 trad Amuse Vocale o.l.v. Marien Abspoel op in Goede Rede, met intermezzi van Laura Frenkel, sopraan – Rutger Hofman, fluit en Marien Abspoel, piano en orgel.

 

Muziekreis naar Frankrijk en Concert  ‘Scènes musicales’
Van 3 t/m 7 augustus2016 ging Amuse Vocale met 13 koorleden voor de tweede keer op reis naar de Haute Saône voor 2 workshops ‘verhalend zingen’ van dirigent Marien Abspoel en veel gezelligheid. Op 6 augustus traden we op in de église St Marie Madeleine van Grandecourt met ongeveer hetzelfde programma als in Almere, maar dan zonder blazers.

 

 

 

 

Concert Scènes & Spheres

Op 25 juni 2016 traden Amuse Vocale en het blazersensemble Excelsior o.l.v. Leon Berendse samen op in Goede Rede.
Wij hebben elkaar gevonden in het thema “Scènes & Spheres” met bespiegelingen, verhalen en liederen over de natuur, de liefde en het leven.
Muziek voor koor en blazers is op zich al een bijzonderheid. Maar we zullen ook steeds andere sferen oproepen wat een afwisselend en onderhoudend programma oplevert! Van bitterzoete liederen uit de 16e eeuw tot romantische stukken in de 18e en 19e eeuw tot post romantische en moderne muziek uit de 20e eeuw.

2015

Op 14 en 15 november 2015 gaven we ons jubileum concert (in resp Goede Rede en Kogerkerk) in samenwerking met het Z.O.O. guitar duo,  onze vaste pianiste Irina Akhvlediani en het jonge Amelia trio van muziekschool Fluxus in Zaanstad. Hoogtepunt in het programma was de Romancero guitano van Tedesco voor koor en gitaar. De baritonsolo werd gezongen door Floris Visscher.

 

foto: Jos van Ree
Marion Schaap & Peter Constand (Z.o.o. Guitarduo)

foto’s: Jos van Ree

Bekijk de video  The making of Cante Jondo als je meer wilt horen of zien van Amuse Vocale!

Korendag in Monnickendam

Op zaterdag 6 juni 2015 traden we op tijdens de Korendag in Monnickendam, in de Lutherse kerk. We gaven een voorproefje van ons jubileumconcert. Irine Akhvlediani begeleidde ons op de piano.

2014

Concert “Memento Mori”

Op 22 en 23 november 2014 traden Amuse Vocale en het Schütz Ensemble samen op in Goede Rede en in de Zuidervermaning in Westzaan met een gevarieerd programma, waarin de koren ook een viertal nummers samen zongen. Met medewerking van Gert Jan Velders (orgel en harmonium) en Cyrille van Poucke (trompet).

 

Muziekreis naar Frankrijk

Van 6 t/m 10 augustus 2014, maakten 11 koorleden en de dirigent (en enige aanhang) een muziekreis naar Betoncourt-les-Ménétriers, Frankrijk. Na twee workshops gaven we het concert “AUBADE … en voyage” in het kerkje van Betoncourt voor dorpsbewoners en belangstellenden.

Concert “AUBADE”

Op zondagmiddag 29 juni 2014 was ons eerste concert met Marien Abspoel als dirigent. Pianobegeleiding en solo door Irine Akhvlediani . Locatie: kerkje in Kwadijk. Er deden voor het eerst ook 5 projectleden mee aan dit concert.

Marien Abspoel
Vanaf januari 2014 is Marien Abspoel de muzikaal leider van Amuse Vocale! Met veel ambitie en enthousiasme is hij met Amuse aan de slag gegaan. Door hem hebben we kennis gemaakt met super mooie muziek die wij eind juni zingen in een AUBADE!

2013

Gerard Poot
Eind augustus hebben we afscheid genomen van Gerard Poot als onze dirigent. Hij was medeoprichter van Amuse Vocale en heeft het koor van meet af aan met veel bezieling en energie muzikaal geleid.  Gerard had een geweldig fijne neus voor origineel repertoire….

Concert “Kort Amerikaans”
26 april 2013 in de kleine zaal van de Schouwburg, in samenwerking met Gerard Poot (muzikale leiding Amuse Vocale), Antonia Nikova-Georgieva (piano), het ensemble Semplicita, de bigband Swingband o.l.v. Ron van Kesteloo en  Paul van Vilsteren (presentatie).

2012

“Kom mee naar buiten allemaal!” 
Een ode aan de natuur…

Op 7 juli  2012 in Goede Rede, Almere Haven. In samenwerking met Ljubomir Georgiev (piano), Michelle Baaij (dwarsfluit), Ton Oudshoorn (presentatie) en Geert Smit (natuurfotografie).

Optreden tijdens het “Kamermuziek Festival Almere”
Op 13 mei 2012 in de tuin van Het Eksternest

2011

“Kerstkoren Battle”
Optreden op 18 december 2011 op Het Forum in het centrum van Almere Stad.

“Kerstconcert”
Op 17 december 2011 in kerkcentrum Goede Rede te Almere Haven.
Met medewerking van Ljubomir Georgiev en Antonia Nikova-Georgieva (piano), Michelle Baaij (dwarsfluit), “Entre Nous” (strijkkwartet en kistorgel) o.l.v. Ruben Faas, Laura van den Boogaard (sopraan) en Gertie Savelkoul (alt).

Tijd voor een statieportret….

Concert “Mixed Bag”
Op 21 oktober 2011 in De nieuwe bibliotheek Almere in samenwerking met Vocal Group N@meless.
Met medewerking van Ljubomir Georgiev (piano).

Flevolands Korenfestival

Op 22 mei 2011 bij het Flevolands Korenfestival op 22 mei in Schouwburg Almere.

2010

Première!
Op 16 december 2010 vond het het eerste officiële optreden van Amuse Vocale onder muzikale leiding van Gerard Poot plaats, in het theehuis van het Ooievaarsnest te Almere Haven.
Met medewerking van  Charlotte van der Post (piano) en  Joyce Lam (dwarsfluit)

Op 12 december vond er een try-out plaats in huize Hartsuiker van ons concert op 16 december

Oprichting

Op 15 oktober 2010 vond de oprichting plaats van de vereniging “Almeers Kamerkoor Amuse Vocale” bij Flevium notarissen te Dronten.
Voor diverse aangelegenheden bleek het verstandig te zijn om als officiële vereniging verder te gaan. En, omdat we hadden gemerkt dat ook andere componisten dan John Leavitt voor ons passende muziek hebben geschreven, besloten we om de naam te veranderen in “Almeers Kamerkoor Amuse Vocale”.

2009

Kerstconcert
Op 19 december 2009 hebben “The John Leavitt Singers” meegezongen in een concert met “The City Hall Singers” en het “Legendary Movie Orchestra”. Locatie: Kerkcentrum Goede Rede te Almere Haven.

Repetitie
Op 23 augustus 2009 werd dit statieportret gemaakt:

2008

Op 13 maart 2008  zijn we als projectkoor voor het eerst bij elkaar gekomen in buurtcentrum “De Inloop” in Almere stad. Het koor van het stadhuis van Almere “The City Hall Singers” was het ‘Agnus Dei’ van John Laevitt aan het instuderen. Maar dit stuk werd door de leden te moeilijk gevonden.
De muziek was echter zo hemels dat een aantal leden van het koor samen met dirigent Gerard Poot voor zichzelf zijn begonnen om het ‘Agnus Dei’ en andere schitterende stukken van John Leavitt te gaan zingen.  We kozen de toepasselijke naam “The John Leavitt Singers”

_______________________________________ 🙂 ___________________________________